Άνδρος Τοπικά Νέα

Άνδρος: Νέα συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο, με περίεργα τα θέματα…

Share

Με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου.

Το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσει η Αναπτυξιακή, όπου η Δημοτική Αρχή, άγνωστο ακόμα για ποιο λόγο, έχει αποφασίσει να αντικαταστήσει τους εκκαθαριστές της Δημοτικής Επιχείρησης, παρότι σύμφωνα με πληροφορίες οι συγκεκριμένες εργασίες βρίσκονται στη φάση ελέγχου των προμηθευτών – εργολάβων και ουσιαστικά ένα βήμα πριν την οριστική εκκαθάριση.

Έχει λοιπόν εξαιρετικό ενδιαφέρον να μάθουμε τους λόγους που επιχειρείται η συγκεκριμένη αντικατάσταση, με δεδομένο ότι έχει ήδη κλείσει η διαδικασία για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο και τις τράπεζες και απομένει μόνο το κομμάτι των προμηθειών και έργων, όπου εύλογα δημιουργούνται πολλές ασάφειες ως προς αυτή την κίνηση.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί ακόμα μία πρωτοτυπία του Δήμου Άνδρου, αφού τυπικά απομακρύνει τους εκκαθαριστές που έχουν αναλάβει το έργο με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και αντικαθιστά με νέους για να συνεχίσουν τη δουλειά των προηγούμενων! Η αναρχία δηλαδή σε όλο της το μεγαλείο.

Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν όμως και για το πρώτο θέμα, που αφορά ενημέρωση για τις εργασίες του ισολογισμού του Δήμου για τη χρήση του 2016 -επί διοίκησης Σουσούδη- ο οποίος βρίσκεται ακόμα υπό επεξεργασία!

Περίεργα τα θέματα λοιπόν όπως παρουσιάζονται στη πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου… ελπίζουμε τουλάχιστον να δοθούν σαφείς εξηγήσεις από τη Δημοτική Αρχή στη συνεδρίαση.

Αναλυτικότερα τα θέματα που θα συζητηθούν:

 

androsportal.gr