Άνδρος Τοπικά Νέα

“Δεν μπορεί να διοικηθεί ο Δήμος…υπεκφεύγοντας, αποφεύγοντας και φεύγοντας”

Share

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ.

Επί της ουσίας.
“υπεκφεύγοντας—αποφεύγοντας και φεύγοντας….

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Γαύριο, στις 17-12-2019 υπήρξε η αποκαλύπτηκότερη, από όσες έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Τα θέματα πολλά και κάποια από αυτά πολύ σοβαρά, όπως για παράδειγμα αυτό της γνωμοδότησης επί της ΜΠΕ της ‘ΒΑΛΜΑΣ Α.Ε¨.

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πιο αρνητικά διακείμενος στον Δήμαρχο Λοτσάρη την άθλια συμπεριφορά του που είχε σε αυτή την συνεδρίαση.

Επιτέθηκε σε έξαλλη κατάσταση, στους πάντες και τα πάντα: από τους Γαυριώτες που υπέσκαπταν την εκλογή του-όπως είπε- σε λογιστικά γραφεία και ιατρεία μέχρι τους νυν και πρώην δημοτικούς συμβούλους—— στα πρόσωπα των οποίων έβλεπε εκλογικούς αντιπάλους (που -φευ- του στέρησαν την πλειοψηφία).

Φυσικά επιτέθηκε στο πρόσωπό του πρώην δημάρχου, Θεοδόση Σουσούδη (όπως συνηθίζει) αποσκοπώντας να του αποδώσει προσωπική ευθύνη για την Βεβαίωση που είχε δώσει η Πολεοδομία.
Αν ο κύριος Λοτσάρης δεν γνωρίζει ότι οι Δημόσιες Υπηρεσίες δεν ρωτούν τον πολιτικό προϊστάμενό τους για το περιεχόμενο των υπηρεσιακών εγγράφων που δίνουν στους πολίτες, ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ, αν πάλι ο ίδιος σκοπεύει να χειραγωγεί το περιεχόμενο τέτοιων εγγράφων καλά θα κάνει να το δηλώσει και δημοσίως ώστε να το γνωρίζουν και οι δημότες.

Παρά την παρουσία των υπαλλήλων που χειρίστηκαν το θέμα, δεν τόλμησε να ζητήσει μέσα στην αίθουσα…… ενώπιον των άμεσα ενδιαφερόμενων την θέση τους για το σύνολο των χειρισμών, ….ούτε ο κύριος Λοτσάρης, ούτε ο κύριος Γιαννίσης (που ερεύνησε όπως δήλωσε το θέμα και πάλι δεν έβρισκε τα έγγραφα που αναζητούσε ως συνηθως).

Το επιστέγασμα ήταν η πρόταση για αναβολή λήψης απόφασης, που μάλλον δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν πια. Ο κύριος Λοτσάρης απών-ανέκαθεν- από την Άνδρο είχε άλλο ένα σταθερό χαρακτηριστικό: ΠΟΤΕ δεν έλαβε θέση για οποιοδήποτε από τα σοβαρά θέματα της Άνδρου. Έτσι συμπεριφέρθηκε πέντε χρόνια σαν Έπαρχος κι ‘οπως φαίνεται σκοπεύει να κάνει το ίδιο σαν Δήμαρχος.
Δεν μπορεί να διοικηθεί ο Δήμος…υπεκφεύγοντας, αποφεύγοντας και φεύγοντας.

Μόνο ανευθυνότητα και ευθυνοφοβία, σε επικίνδυνο βαθμό
δείχνουν όλα αυτά.

Είναι τόσο οφθαλμοφανής η εμπάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν τις περιοχές που αντιστάθηκαν στα εκλογικά τους σχέδια, τους υποψηφίους που δεν συντάχθηκαν με τους -δήθεν- ανεξάρτητους συνδυασμούς που συνδιοικούν αυτή την στιγμή τον Δήμο, τους πολίτες που τόλμησαν να εκφράσουν δημοσίως την διαφορετική θέση τους.

Στο ίδιο κλίμα εμπάθειας και προσβολών και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που έδωσε μαθήματα αγενούς συμπεριφοράς, όπως δεν αρμόζει στο αξίωμά του.

Η ουσία του Δ.Σ, τελικά δεν βρισκόταν στο περιεχόμενο των αποφάσεων, αλλά στα δημόσια αποκαλυπτήρια του χαρακτήρα και της ποιότητας των ανδρών που θα βρίσκονται στο τιμόνι του Δήμου μας για τέσσερα χρόνια.