Κυκλάδες Τοπικά Νέα

Επιδιορθώθηκε η ζημιά που υπέστη ο καταπέλτης του Andros Jet στη Σύρο

Share

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σύρου, απογευματινές ώρες της Τετάρτης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ, σημαίας Κύπρου, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης και εναπόθεσης πρυμναίου καταπέλτη επί του κρηπιδώματος επιβατικού λιμένα Σύρου, σημειώθηκε αποκόλληση του αριστερού ανακλινόμενου πέδιλου (νύχι) από το σημείο έδρασής του.

Στο εν λόγω πλοίο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ανάφη για Θήρα – Θηρασιά – Ίο – Σίκινο – Φολέγανδρο – Νάξο – Πάρο – Σύρο – Κύθνο – Κέα – Λαύριο, επέβαιναν εκατόν σαράντα πέντε (145) επιβάτες, δεκαπέντε (15) Ι.Χ., ένα (01) Φ/Γ και τέσσερα (04) Δ/Κ.

Ανωτέρω επιβάτες και οχήματα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Εκ των ανωτέρω επιβαινόντων στο πλοίο, δέκα (10) επιβάτες και τρία (03) Ι.Χ. είχαν προορισμό τους λιμένες Κύθνου, Κέας και Λαυρίου, ενώ στο λιμένα της Σύρου ανέμεναν προς επιβίβαση δεκατρείς (13) επιβάτες και τέσσερα (04) Ι.Χ. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, επιβάτες προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας, ενώ βραδινές ώρες χθες, επετράπη ο απόπλους του ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ, κατόπιν κατάθεσης βεβαίωσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.